Het Coronavirus, Reizen en Vakantievinder – Een Brief aan onze Fans

Beste Vakantievinder-fan,

Het is voor iedereen duidelijk, er zijn moeilijke tijden aangebroken. Naast een ongeziene medische crisis is er ook een ernstige economische crisis. Beiden treffen de hele toeristische sector hard. Luchtvaartmaatschappijen en reisbedrijven staan op de rand van het faillissement. Ze moeten drastische beslissingen nemen net als overheden om te proberen hun bevolking te beschermen.

Dat maakt het een moeilijke periode om met goedkope vakanties en met reizen in het algemeen om te gaan. Wat er ons de komende maanden te wachten staat is nog steeds onduidelijk.

Ik begrijp dat voor sommigen hun hoofd niet op reizen staat. Voor velen onder ons vallen reizen in het water, anderen hebben medische en financiële zorgen.

Met Vakantievinder hopen we een licht in deze donkere tijden te zijn. We hopen namelijk dat je deze zomer alsnog alle zorgen kan vergeten en genieten van een welverdiende vakantie. Daarom zullen we jou tijdens deze crisis nog steeds blijven voorzien van goedkope vakantieaanbiedingen.

Om jullie te helpen in deze barre tijden zullen we ons redactioneel werk aanpassen en rekening houden met de moeilijke situatie. Enerzijds zullen we jou van relevante reisupdates voorzien omtrent de coronacrisis. Anderzijds zullen we ons vooral focussen op vakantiedeals in de tweede helft van het jaar. We verwachten namelijk dat de eerste reisbestemmingen pas vanaf juni weer toegankelijk en veilig zullen zijn.

Daarnaast raden we aan onnodige reizen in de nabije toekomst uit te stellen of te annuleren. Niet alleen om jezelf te beschermen maar ook medeburgers die tot risicogroepen behoren. Hieromtrent is sinds zaterdag 14 maart ook het reisadvies van FOD Buitenlandse zaken gewijzigd.  Ze raden alle reizen naar het buitenland af omdat het risico om geblokkeerd te raken immens groot is. Meer info over het coronavirus zelf vind je op de website van de Belgische overheid info-coronavirus.be.

Blijf gezond en reis veilig!

Uw reisexpert en Vakantievinder oprichter,
Christoph Godin